Fotbollsläger Esbjerg, Danmark

FOTBOLLSLÄGER ESBJERG

Porten mot väst. Så lyder Esbjergs slogan.

Esbjerg ligger i södra Danmark nära den Tyska gränsen och är Danmarks femte största stad med cirka 120 000 invånare. I Esbjerg finns ett stort utbud av nöjen som restauranger, shopping, barer och nöjesliv. ​

När ni är på ert träningsläger så hade vi rekommenderat att besöka någon av sevärdheterna så som Vadehavscentret som är en utställning om Vadehavet som är Danmarks största nationalpark eller varför inte besöka Vikingacentret och få en inblick i vikingarnas liv och leverne. Båda dessa ligger i Ribe, ca 15 km söder om Esbjerg, men är verkligen värda ett besök.

Läs mer om träningsläger.

LOGI

Boende sker på vandrarhemmet Danhostel som ligger precis bredvid friidrottsarenan. Vandrarhemmet ligger endast 9 minuters promenad från stranden. På Danhostel finns både rum med eget eller delat badrum. Det finns även flertalet uppehållsrum med TV och öppen spis. Aktiviteter som boule, bordsfotboll och pingisbord går också att utöva på boendet.

Det finns även en stor trädgård och en terrass att koppla av i den danska solen efter träningen.​

TRÄNING

Träningen sker precis bredvid till boendet på Esbjergs fotbollscenter. På anläggningen finns 11 fotbollsplaner varav 10 naturgräs och en konstgräsplan.
Det finns även gym, simhall, ishall och friidrottsarena på anläggningen.

Läs mer om träningsläger här

sv_SESwedish