Fotbollsläger Ekerum Sverige

TRÄNINGSLÄGER FOTBOLL

Ekerum Resort på Öland är kanske Sveriges hetaste anläggningar för träningsläger och erbjuder naturgräsplaner av högsta kvalité tidigt på året. Anläggningen öppnade upp för träningsläger så sent som sommaren 2018 och har haft flertalet olika landslag på träningsläger.

Den stora fördelen med träningsläger på Öland är att ön är byggd på sand, när resten av Sverige är byggt på lera, vilket gör att fotbollsplanerna är mer optimala för att inte på lika leriga som fastlandsplaner och håller en högre kvalité året runt.

Ekerum Resort ligger ca 25 km ifrån Kalmar.

LOGI

Hotellet Ekerum Resort på Öland har fler än 400 bäddar. Boende sker i comfort- eller premiumlägenheter där ni kan välja att bo. Lägenheterna på resorten är 55 kvadratmeter stora och samtliga lägenheter har två separata sovrum som är stilfullt inredda.

Ni erbjuds även en härlig utsikt över första tee på Låne Jan och Kalmarsund som breder ut sig i bakgrunden. Vi erbjuder även boende i Gårdsvillan. Här kan ni bo hela sex personer i ett eget hus med en trädgård och en uteplats. Villorna har två plan med tre sovrum, två badrum och vardagsrum.

Detta kan vara det perfekta alternativet för er som vill bo rymligare och i sällskaps med era lagkamrater under ert träningsläger. Stugområdet på Ekerum Village består av 14 stugor i tre olika storlekar, från 6 till 10 bäddar. Stugorna är välutrustade för att bo i året runt. På hotellet finns även gym, padelbanor, spa och inomhuspool samt två 18-hålsbanor.

Alla måltider under ert träningsläger sker på hotellets restaurang som serverar husmanskost av högsta kvalité.

TRÄNING

Ekerum är mer än bara fotboll på ert träningsläger och alternativen är många. Under ert fotbollsläger kan ni testa på padel, golf, boule, löparspår, tennis, yoga och mountainbike. På Ekerum är man oerhört seriösa med sina fotbollsplaner och har Sveriges bästa naturgräsplaner. Fotbollsplanerna är byggda med expertis från golf branschen.

Fotbollsplanerna mäter standard UEFA-mått 68 x 105 meter. Fotbollsplanerna omges av en vacker natur och har naturliga läktare i form av jordvallar för åskådare. Vid större arrangemang kan även traditionella läktare byggas med stolar.

Ekerum Resort har varit värd för många lag på träningsläger och några exempel på lag som har varit här genom åren är: IFK Norrköping, Belgien U21, Sverige U21, Sverige F17, Hanvikens SK, Täby FK, Hammarby IF, Italien U21, BK Derby och många fler.

Läs mer om träningsläger här!

sv_SESwedish