Fotbollscuper standardbild

Luxcuper presenterar ny sommarcup – Kristinehamn Summer Games

Luxcuper är kanske mest kända för sina cuper under vintertid i Kristinehamn Arena och Eckeröhallen, men nu utökar de sitt utbud och flyttar ut – till Sannahedens IP i Kristinehamn. Där, mellan 14-16 juni 2024, arrangerar de för första gången Kristinehamn Summer Games tillsammans med den lokala fotbollsföreningen IFK Kristinehamn.

“En riktigt bra cupupplevelse”

Cupen kommer att erbjuda spel för tre olika åldersklasser och spelformer, 7 mot 7 för födda 2012, 9 mot 9 för 2011 och 11 mot 11 för 2010. I varje spelform och åldersklass erbjuds dessutom två olika nivåer, medel och svår. 

– Med det här upplägget ser vi att det på sikt kan bli en stor cup men vi skyndar långsamt. Vårt huvudsakliga fokus är som alltid att kunna erbjuda en riktigt bra cupupplevelse till de lag som kommer, säger cupgeneralen Patrick Luxenburg till Luxcupers hemsida. 

“Närheten
är en nyckel
för en lyckad
fotbollscup”


Med sina sex stycken fullstora 11 mot 11-planer är Sannahedens IP en av Värmlands största idrottsplatser avsedd för fotboll. Alla planer är naturgräs och i direkt anslutning till varandra. Vid en snabb överblick på Google Maps ser idrottsplatsen som gjord ut för en sommarcup. Man kan nästan se myllret av spelare, ledare och supportrar framför sig.

– Förutsättningarna för att genomföra en sån här cup är fantastiska. Lagen kommer bo i skolsalar som även de ligger i nära anslutning till planerna. Det i kombination med närheten till Vänern, äventyrsbad, padel och massa andra aktiviteter som Kristinehamn erbjuder. Just närheten är en nyckel för en lyckad fotbollscup, säger evenemangsansvarig Oscar Therén till Luxcupers hemsida.

Internationella lag

Anmälan till cupen är öppen sedan en tid tillbaka och de första lagen har redan trillat in. Cupgeneralen Patrick Luxenburg räknar med några lokala lag från Värmland och Närke men även lag från Stockholm och Göteborg som ofta kommer på vintercuperna i Kristinehamn Arena och Eckeröhallen. Internationella lag från Norge, Finland och Danmark kan också vara att räkna med och inte minst kanske Estland där Luxcuper nyligen inlett ett samarbete med en annan cuparrangör.

Läs mer om cupen och hur ni anmäler er här.

en_GBEnglish